YOGALÄRARUTBILDNING 200h

Är du redo att dyka djupare i dig själv, och din yogapraktik?

Att utforska vad yoga är för dig och hur du delar den på ett sätt som känns autentiskt med bas i dig själv och genom den du är?

 

Everyday Yoga 200 timmar yogalärarutbildning är för dig som vill fördjupa din kunskap om yoga, lära känna dig själv bättre samt få verktyg att bygga klasser utefter dina elevers olika behov i deras vardag. De flesta av våra elever har inte två timmar om dagen att lägga på yoga. Som yogalärare i väst handlar det om att möta elever mitt i livet, mellan jobb och barnhämtning, med trasiga kroppar eller stressade andetag. Därför jobbar vi blandat med långa klasser likväl som korta sekvenser, testar, anpassar och varierar så att yogan verkligen blir för alla.

 

De 200 timmarna i yogalärarutbildning omfattar 180 lärarledda timmar, samt 50 timmar hemmastudier och en dedikerad egen yogapraktik. Redan efter den tredje helgen kommer du vara redo att börja lära ut ​klasser om du själv vill. Kanske vill du inte undervisa, utan enbart fokusera på din egen praktik, oavsett kommer den här utbildningen ge dig en ordentlig skjuts.

 

De lärarledda timmarna kombinerar teori med praktik för att snabbt och tydligt förkroppsliga kunskapen bortom ord på en sida. Den första helgen fokuserar mycket på hur du etablerar din egna yogapraktik, efter det börjar vi gå djupare in i rollen som yogalärare.

 

Datum 2019 HÖST

8:e-11:e Augusti

6:e-8:e September

3:e-6:e Oktober

25:e-27:e Oktober

28:e November - 1:a December

 

Plats: Yogashakti, Stockholm

Investering: 35,000 SEK inkl moms

Tider: Dagarna börjar och slutar ca 08:00-17:00

Lärare: Veronica Jäderlund (huvudlärare), samt gästlärare

 

Vill du anmäla dig maila info@veronicajaderlund.se, bifoga ifylld anmälan

som du ser här intill och skriv ditt namn + "200h yogalärarutbildning VÅR eller HÖST" i ämnesraden.

För vanliga frågor läs vår FAQ - Frågor & Svar

 

I utbildningen får du bland annat:

 

  • 5 helger på plats där vi går igenom pedagogik, hur bygga klasser, anatomi, hur assistera, filosofi och mycket mer
  • Kvalificierad enligt det svenska kvalitétssäkringsorganisationen KRY
  • Onlinefilosofikurs med Simon Krohn (från Yogobe)
  • Hemmavägledning mellan helgerna och efter
  • Träna på att praktiskt instruera redan första helgen
  • Inspelade anatomi- och fysiologiföreläsningar (med mig)
  • Tillgång till alumincommunity där elever från alla tidigare utbildningar samlats. Delar erfarenheter, ställer frågor och jag håller LIVE-sändningar på olika teman för att hjälpa dig fortsätta utvecklas

 

UTBILDNINGENS INNEHÅLL

Du får lära dig hur du skapar dynamiska och säkra klasser med en röd tråd, samtidigt som du får hjälp att hitta din röst och hur du kan förmedla filosofiska teman. Efter utbildningen kommer du att kunna hålla både vinyasa- och hathaklasser, samt mer återhämtande klasser.

Vi arbetar med den gamla traditionen som bas samtidigt som vi håller oss etablerade i vardagen. Du får en bred grund med filosofi, sekvensering, anatomi, pedagogik och yogabusiness. Allt för att du ska känna dig trygg när du väl ställer dig på mattan framför din första grupp elever.

 

För att ge dig en stabil grund att vägleda dina elever, även själv själv fortsätta utforska yogan ifrån, är den här 200h yogalärarutbildningen baserad på de här fem grundläggande ämnesblocken. Varje helg kommer bjuda på lite ur varje del men detta är en översikt vad du kommer ta med dig:

YOGALÄRARROLLEN

Pedagogik och etik

Varför vill jag bli yogalärare? Hur planerar man en klass? Och hur förklarar du för eleverna vad du egentligen menar? Vart i klassrummet ska du stå och hur får du dem att känna sig säkra?

Under utbildningens gång undersöker vi de här frågorna tillsammans, så du känner dig trygg när du väl ställer dig framför din första grupp yogisar.

PERSONLIG UTVECKLING

Lär känna dig själv för att kunna leda andra

Om du är nyfiken på en yogalärarutbildning vet du säkert hur transformerande yoga kan vara. Det är den känslan som vi gärna vill förmedla till andra när vi ställer oss längst fram. För att finslipa ditt budskap, och bäst kunna guida andra, måste du först lära känna dig själv.

ANATOMI & ASSISTERING

Bortom linjering och perfekta poser

Få en grunläggande förståelse för kroppens uppbyggnad och funktion i rörelse. Vad innebär linjering, hur "ska" en position se ut och hur kan du som lärare med verbal eller fysisik vägledning hjälpa dina elever att praktisera på ett säkert sätt?

 

PRAKTIK

Teknik, metod och utövande

Du får lära dig grundteknikerna i andningsövningar, meditation och mantra utöver den fysiska asanapraktiken. Hur du själv utövar metoderna, varför samt hur du förmedlar dem till dina elever.

 

FILOSOFI & HISTORIA

Med rötter i traditionen

Med utgångspunkt i den flertusenåriga traditionen kommer vi arbeta utifrån Patanjalis Yoga Sutras, likväl som tantra och de gudomliga myterna. Vi kommer gå igenom yogafilosofi, hur du kan använda den i din egen praktik men också hur du kan väva in den i dina klasser och förmedla den till dina elever.

 

DETALJER

FÖRKUNSKAP

Du behöver inte ha gått någon yogalärarutbildning för att gå denna 200 timmar yogalärarutbildning. Men för att kunna ta till dig utbildningen, och sedermera guida andra rekommenderar vi att du har praktiserat yoga minst ett år.

 

GODKÄND

Det krävs 100% närvaro för att bli godkänd. Skulle du bli sjuk och missa en dag kan du ta igen det med hemarbete. Skulle du missa flera dagar får du boka PT-tid med huvudläraren för att ta igen det.

Under utbildningshelgerna, likaså mellan träffarna, kommer du få hemarbete. Samtliga uppgifter ska göras och lämnas in inom angiven deadline för att bli godkänd.

 

CERTIFIERING

Alla som genomför utbildningen och blir godkända får ett diplom. Önskar du certifiering tillkommer ytterligare examensuppgifter så som anatomitenta, klassobservationer och att filma in när du håller klass.

 

Everyday Yoga School har aktivt beslutat att inte vara med i Yoga Alliance, läs varför här. Kortfattat skapas det just nu en svensk certifiering som höjer standarden på utbildningarna, för de som går den samt i slutändan även för de elever som går på klasserna, och det är mot denna certifiering som du kommer kunna jobba.

SAGT OM VERONICA SOM UTBILDARE

"Jag valde att gå min yogalärarutbildning endast för att jag upptäckte att det var Du som höll i utbildningen. Enda sedan jag för första gången satte min fot i ett rum där du innan klass spelade Silvana Imam på högsta volym i högtalarna har jag känt att jag äntligen hittat en river guide vars båt jag kan kliva ombord på, någon som kunnat guida mig till den yoga jag vetat att jag burit inom mig men inte hittat hos någon annan lärare tidigare. Med din hjälp har jag lärt mig hitta tillbaka till den ärliga, äkta, ibland skitjobbiga, praktik som jag älskar, och som jag så gärna vill förmedla vidare till de elever jag möter när jag själv är guide på mattan. Med din engagerade peppning och feedback har jag fått hjälp att utveckla min egen röst och kreativitet som lärare, och fått möjlighet att få syn på mina styrkor såväl som de områden där jag behöver fortsätta att utmana mig själv. Du lärde mig att yoga får vara precis det jag vill och behöver att den ska vara, samtidigt som du gav en värdefull kunskapsgrund kring anatomi,filosofi och assistering att vila mina klasser på. För det och allt annat du lärt mig är jag dig evigt tacksam, och jag hade inte kunnat önska en bättre utbildning än din."

~ Victoria

"Att ha Veronica som river guide är något av det mest utmanande jag upplevt (sedan födseln av mina barn, det var också ganska tufft). Hon gav mig verktyg att se på mig själv, på riktigt. Förutom att vara en absolut awesome yogalärare, grym på anatomi och assistering och på den yogiska filosofin, med en genuin no bullshit-inställning och med coola spellistor jag aldrig upplevt på yogaklass tidigare (yoga till hiphop, rock, soul och rnb, WOW!) så utmanar hon dig rejält i sina klasser och genom hela utbildningen. De ord och den röst hon sätter till sina intentioner går rakt in i kärnan av mig. En yogalärarutbildning med Vevve var för mig en fysisk och mental bergodalbana som heter duga. Förutom att min fysiska yoga utvecklades enormt, peppade hon mig att tro på mig själv som person och som (alldeles nyfödd) yogalärare. Med hjälp av Veronica som river guide gick jag från stammande livrädd när jag skulle instruera min första solhälsning någonsin, till att faktiskt helt själv hitta min egen röst och idag håller jag mina egna klasser. Veronica är för mig en stor inspiration och my forever river guide!

I could go on and on…men för att sammanfatta i ett ord: AWESOME!"

~ Lisa

"Vevve, du är en fantastisk yogalärare och människa, du gav så mycket av dig själv! Du är väldigt tydlig, är rädd om utbildningstiden och fyller den med relevanta saker och ger oss frikostigt tips och goda råd. Yoga skalar ju som bekant av våra lager och tryggheten du gav gruppen gjorde att vi både skrattade och grät en hel del tillsammans.

Du stärkte mig på så många sätt inför min yogalärarroll och gjorde verkligen intryck och avtryck genom sin personlighet i kombination med gedigna kunskaper inom yoga.

Jag vill tacka dig så otroligt mycket, utbildningen blev så mycket mer än jag vågat hoppas på och har utvecklat mig och därigenom öppnat fler dörrar för mig inom yogans värld!"

~ Kramaste Johanna

KONTAKT

info@veronicajaderlund.se

Tel: 0739241421

Copyright @ All Rights Reserved